ICT-studenten kunnen zich uitleven op Hackbus

Geschreven door Redactie

Een speciale Hackbus rijdt vanaf 3 augustus door Almere. De bus vol met apparatuur stopt op verschillende plekken in de stad. ICT-studenten en andere belangstellenden worden uitgedaagd om die apparatuur te hacken. ICT-bedrijf Ultralogic heeft het project bedacht. Hans Kamerling van het bedrijf hoop zo iets te bieden aan studenten die door de crisis niet op vakantie gaan. Ook wil hij Almere een digitale boost geven. 

Er komt geen winnaar uit het project, het gaat volgens Kamerling vooral om de sport. Wel heeft hij een groot netwerk in de cyber security dat altijd staat te springen om talenten. 

Op de website van de Hackbus publiceert Ultralogic de route van de bus, die gevolgd kan worden door geĂ¯nteresseerde hackers. Ondanks dat de meeste hackers anoniem willen blijven vraagt hij wel om een aanmelding via de site. Hierbij wordt alleen gevraagd om een nickname en een e-mailadres, om het zo anoniem mogelijk te houden. 

Kamerling is van plan het project na de zomer door te laten gaan bij zowel middelbare scholen als mbo's en hbo's. Er zullen dan extra les-elementen worden toegevoegd aan de bus.


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?