Vliegtuigpassagier krijgt hoge boete voor weigeren mondkapje

Geschreven door Redactie

Weigeren om een mondkapje op te doen in het vliegtuig werd voor een man uit Rome een dure grap. De politierechter in de rechtbank op Schiphol veroordeelde hem tot een boete van 500 euro waarvan 200 voorwaardelijk. 

,,Voor iedereen zijn dit onzekere tijden en gezondheid is een groot goed. Als iedereen zijn best doet om zich te wapenen tegen onzichtbare vijanden, zoals het coronavirus, dan neem ik het meneer kwalijk dat hij het niet doet’’, zei de rechter die hoger strafte dan de eis van de officier van justitie: 300 euro boete onvoorwaardelijk. 

De man vloog ruim een maand geleden met Transavia van Las Palmas naar Amsterdam. Hij weigerde een mondkapje te dragen, omdat hij vond dat de vliegmaatschappij zich zelf ook niet aan de regels hield, namelijk de anderhalve meter afstand. Het cabinepersoneel had de handen vol aan de onwillige passagier, de gezagvoerder gaf hem uiteindelijk een ’notice of violation’. Op Schiphol werd D. aangehouden door de marechaussee en verhoord. 

Onze krant nog niet ontvangen?