Coronadode in Almere, virus aantoonbaar terug op Urk en in NOP

Geschreven door Redactie

In Almere is sinds de laatste RIVM-update van afgelopen dinsdag één nieuw sterfgeval door de gevolgen van het corona-virus te betreuren. Ook werden twee inwoners van Almere opgenomen in het ziekenhuis en zijn er sinds dinsdag twaalf nieuwe corona-besmettingen geregistreerd. In Flevoland zijn er nu 93 mensen overleden aan de gevolgen van COVID-19. 

Daarnaast zagen Noordoostpolder en Urk de eerste nieuwe corona-besmetting sinds respectievelijk 22 mei en 15 juni. De besmette persoon uit Urk is ook opgenomen in het ziekenhuis, waarmee het de eerste nieuwe ziekenhuisopname in die gemeente sinds 8 mei is. 

In de andere Flevolandse gemeenten kwamen er nog altijd geen positief geteste personen bij. 

Het aantal Flevolandse sterfgevallen blijft het hoogst in Almere (32), gevolgd door Lelystad (29), Dronten (12), Noordoostpolder (10), Zeewolde (6) en Urk (4). Het nieuwe sterfgeval in Almere is de eerste in Flevoland sinds 3 juli, toen overleed een inwoner van Zeewolde.

Tot nu toe is voor 126 Almeerders ziekenhuisopname noodzakelijk geweest. In Lelystad staat de teller op 63, in Dronten op 30, op Urk 23, in Noordoostpolder 14 en in Zeewolde 12.

Onze krant nog niet ontvangen?