Droom frietvrienden komt uit in Oosterwold

Geschreven door Redactie

In Oosterwold was helemaal geen friettent. Drie mannen besloten het toen maar zelf te gaan doen en richtten de Frietboerderij op.  In het weekend staan ze met z'n drieën in hun eigen frietkraam aan de Hannah Arendtweg. "Het is een droom die uitkomt", zegt Thijs Hazekamp, die met het idee kwam. De aardappels worden bij de kraam gesneden en vers gefrituurd. Alles voelt nog nieuw aan. 

Hazekamp kent de manier van werken in Oosterwold. Alles wat de inwoners willen, moeten ze zelf regelen en aanleggen. Dat geldt voor zijn woonhuis, maar ook voor de onderneming. Volgens Hazekamp is het pionieren. "Dat betekent een hoop uitvogelen en uitvinden. Maar dat maakt het heel leuk. Op het eind ben je erg trots." 

Als eigenaar van een stuk grond in Oosterwold moet je ook aan stadslandbouw doen. Een deel van het perceel moet ingericht zijn voor het telen van gewassen of het houden van dieren. De aardappelen die de Frietboerderij gebruikt, komen niet van eigen land. "Dat bleek toch lastiger dan gedacht", vertelt mede-eigenaar Dave Spoelstra. "Dan zouden we namelijk heel veel meer grond moeten kopen." De polderfriet komt nu bij een boer uit Zeewolde vandaan, een paar kilometer verderop. 

De droom van de oprichters is nu om een echte snackbar te runnen. Deze komt naast de nog te bouwen Lidl te staan bij de A6. De eerste palen voor de nieuwe snackbar zijn inmiddels geslagen.


Onze Ambassadeurs
Onze krant nog niet ontvangen?