Gezondheidsvoordelen van chiazaden

Chiazaden zijn kleine, eetbare zaden van de Salvia hispanica-plant die inheems is in Midden en Zuid-Mexico.

Ze zijn grijs met zwarte en witte vlekken en hebben een diameter van ongeveer twee millimeter. Hoewel ze klein zijn, zitten chiazaden boordevol voedingsstoffen en bieden ze verschillende gezondheidsvoordelen.

Hier zijn zes gezondheidsvoordelen van chiazaden:

1. Chiazaden bevatten veel vezels
2. Chiazaden bevatten plantaardige eiwitten
3. Chiazaden bevatten veel omega-3-vetzuren
4. Chiazaden kunnen ontstekingen verminderen
5. Chiazaden hebben antioxiderende eigenschappen
6. Chiazaden kunnen de gezondheid van de botten verbeteren

Chiazaden bieden veel gezondheidsvoordelen en bevatten vezels, eiwitten en omega-3-vetzuren. Onderzoek toont aan dat het eten van een dieet dat rijk is aan voedingsstoffen zoals deze, ontstekingen kan verminderen en de gezondheid van het hart kan verbeteren. Om deze gezondheidsvoordelen te bereiken, voeg je chiazaad toe aan yoghurt en smoothies of maak je een chiazaadpudding met melk en fruit.