Gratis zomerschool in Almere loopt storm

Geschreven door Redactie

Het loopt dit jaar storm op de zomerschool in Almere. Waren het vorig jaar nog 230 leerlingen die extra lessen volgden in de zomervakantie, dit jaar ligt het aantal op maar liefst 540 kinderen. Ruim een verdubbeling dus.

Michiel Gerritsen van de Zomerschool Almere zegt: "Wij verwachten dat dit jaar zeker vijf procent van de kinderen een achterstand heeft opgelopen vanwege de crisis. Dat komt door minder lessen en omdat de kinderen les hebben gekregen van hun ouders. Die vinden het moeilijk om ineens juf of meester te zijn." 

De kinderen krijgen op de zomerschool les in taal en rekenen maar doen ook leuke zomerse activiteiten. Het doel is om op een ontspannen manier de achterstand in te halen en de leerlingen klaar te stomen voor het volgende schooljaar. 

In Lelystad pakken ze het heel anders aan. Daar kunnen kinderen individueel bijles krijgen maar wel tegen betaling van 150 euro voor twee weken. De animo is dan ook een stuk minder. Op dit moment volgen rond de tien leerlingen de lessen in Lelystad. In oktober beginnen de scholen een gezamenlijk programma, net als in Almere. Dat is dan wél gratis omdat de overheid subsidie geeft. 


Onze krant nog niet ontvangen?