Spaaractie moet zorgen voor meer natuurkennis

Staatsbosbeheer merkt dat kinderen steeds minder weten over de Nederlandse natuur. Om dat te veranderen, heeft de natuurorganisatie samen met PLUS Supermarkten de spaaractie 'Buiten in Nederland' opgezet. Daarmee kun je 150 kaartjes over flora en fauna sparen. De aftrap voor de actie was dinsdagochtend op stadslandgoed De Kemphaan in Almere.


De leerlingen van groep 6C van de Columbusschool uit Almere Poort kregen een buitenles. Zij gingen door het bos van De Kemphaan met de bekende boswachter Arjan Postma en plaatselijke boswachter Charlotte Almekinders. De kinderen kregen uitleg over de flora en fauna in de omgeving, zoals over meerdere soorten naaktslakken en het geluid dat herten maken. Na afloop was er voor de scholieren een medaille. 


Spaaractie start zondag 

De spaaractie gaat zondag van start. Op de kaartjes staan weetjes over dieren, planten en bomen in de Nederlandse natuur. Naast de kaartjes zijn er meerdere digitale lespakketten voor basisscholieren ontwikkeld. Die zijn vanaf donderdag te vinden op www.basisonderwijsonline.nl.

Onze Ambassadeurs