Een gezond ritme krijgen

Geschreven door Redactie

Door corona is ons ritme helemaal in de war geraakt, we stonden of staan vaak op wanneer we willen, omdat er simpelweg niks te doen is.

Nu alles weer een beetje normaal wordt hebben we een gezond ritme nodig. We kunnen niet meer opstaan of dingen doen wanneer we willen. Hier een paar tips om een gezond ritme te krijgen.

Plannen

Probeer je dagen in te plannen, sta op en denk na over wat je vandaag gaat doen. Je kan dat vaak binnen enkele minuten doen. Als je alles op een rijtje hebt kom je lekker tot rust. Je weet dat alles al geregeld is.

Vitamine C

Vitamine C is de bekendste vitamine. Het zit in groente, fruit en aardappelen. Om zoveel vitamine C in je lichaam te houden moet je groente in zo min mogelijk water koken. Met een tekort aan deze vitamine kan verminderde weerstand ontstaan.

Rust

Neem genoeg rust, pak minimaal 7 tot 8 uur slaap per nacht. Een goede rust is heel erg belangrijk. Tijdens het slapen ontspannen je spieren en vertraagd je hartslag. De volgende ochtend ben je dan genoeg hersteld om de dag weer aan te kunnen.