Eigenaar Miss Etam vraagt uitstel van betaling aan

Geschreven door Redactie

De eigenaar van onder meer Miss Etam heeft uitstel van betaling aangevraagd in Nederland. Miss Etam heeft filialen in Almere en in Dronten. Het is de bedoeling dat de winkels voorlopig openblijven, laat een woordvoerder van het overkoepelende modewinkelbedrijf FNG weten. 


De zaak kampte al langer met financiële problemen. Vanwege onder meer veel overnames zit het concern diep in de schulden. Door de lockdown-maatregelen werden die alleen nog maar erger. 


In België heeft het bedrijf faillissement aangevraagd. Door in Nederland voor uitstel van betaling te gaan, hoopt FNG een deel van de winkelketens draaiende te kunnen houden. Het is nog niet duidelijk of Miss Etam daarbij zit. Bij FNG werken ruim 3.000 mensen in onder meer Nederland en België. Wat de precieze gevolgen zijn voor het personeel, is nog niet bekend. 


Onze Ambassadeurs