Statenleden geschrokken: "dood van de vissen had voorkomen kunnen worden"

Geschreven door Redactie

Flevolandse Statenleden reageren geschrokken op de besluiteloosheid van de provincie Flevoland. Door bureaucratie zijn vorig jaar ruim 60.000 vissen in de Oostvaardersplassen dood gegaan. Dat blijkt uit stukken die openbaar zijn geworden door een Wob-verzoek van Omroep Flevoland. Meerdere organisaties waarschuwden de provincie, maar uiteindelijke actie kwam te laat.


"De dood van deze dieren had voorkomen kunnen worden", concludeert Statenlid Leonie Vestering van de Partij voor de Dieren. Het PvdD-statenlid zegt geen vertrouwen meer te hebben in het provinciaal bestuur. Vestering sluit dan ook niet uit om een motie van wantrouwen in te dienen.  


Statenlid Willem Boutkan van de PVV is helemaal klaar met het beleid van de provincie in de Oostvaardersplassen. "Het is te triest voor woorden", reageert het Statenlid. "Het is knulligheid van een stel dikbetaalde mensen." Het meest bijzondere vindt Boutkan het handelen van de provincie na de dood van de 60.000 vissen. "Men is daarna begonnen met een communicatiestrategie van: 'hoe lul ik mij hier uit'. Sorry dat ik het zeg."

Onze Ambassadeurs