Oktober Wandelmaand in nationaal park Nieuw Land

Geschreven door Redactie

Nederland is een nieuw nationaal park rijker. Sinds 1 oktober is de status van nationaal park toegekend aan Nieuw Land. Een voor Nederland bijzonder en uniek nationaal park in Flevoland met 4 natuurgebieden. De Oostvaardersplassen, de Lepelaarplassen, het Markermeer en de Marker Wadden. Maak de hele maand oktober kennis met het nieuwe nationaal park Nieuw Land. In het kader van Oktober Wandelmaand kunnen bezoekers in het Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders aan de Almeerse kant van de Oostvaardersplassen een gratis wandelkaart ophalen met alle bewegwijzerde routes in dit gebied.

Goodybag met wandelkaart
Speciaal voor Oktober Wandelmaand zijn alle wandelroutes aan de Almeerse kant van de Oostvaardersplassen gebundeld en gratis verkrijgbaar. Naast de wandelkaart krijgen bezoekers een tas met meer informatie over het gebied, de activiteiten, een bidon en de Almere Cityguide. De goodybag kan opgehaald worden in Gasterij de Oostvaarders, het restaurant op de begane grond van het Natuurbelevingcentrum. Het Natuurbelevingcentrum is een goed startpunt voor een wandeling door de Oostvaardersplassen.

Oostvaardersplassen Almere
De Oostvaardersplassen zijn onderdeel van nationaal park Nieuw Land. Een plek waar de natuur het ritme bepaalt. Een groot moerasgebied met rietvlaktes, ruige graslanden en waterplassen. In dit mysterieuze moerasgebied van Staatsbosbeheer tussen Almere en Lelystad leven duizenden ganzen en watervogels. De dijken rond het gebied zijn echte ‘vogelboulevards’ voor de grote zilverreigers, roerdompen, ijsvogels, baardmannetjes en de rietgors. Bijna de helft van de Noordwest-Europese populatie grauwe ganzen komt naar de Oostvaardersplassen om te ruien. De Oostvaardersplassen is rijk aan roofvogels en vooral bekend om de zeearend, die er sinds 2006 broedt.

Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders
Het Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders van Stad & Natuur biedt een prachtig uitzicht over de uitgestrekte vlaktes en plassen. In de panoramaruimte op de eerste verdieping zijn telescopen en verrekijkers aanwezig om de dieren te observeren. Tevens is er een kleine expositie over de dieren die in de Oostvaardersplassen leven en de archeologische geschiedenis van dit gebied. Op de begane grond is een gezellig restaurant gevestigd met biologische producten en een prachtig uitzicht over de Oostvaardersplassen.

Kijk voor meer informatie op www.oostvaardersplassen.nl en www.stadennatuur.nl/oostvaarders 


Onze Ambassadeurs