“Almere moet een Diversiteitsdag organiseren”

Geschreven door Redactie

NIDA Almere wil dat er voortaan een Diversiteitsdag wordt georganiseerd in de stad. De partij heeft daarover schriftelijke vragen gesteld. 


Diversity Day vindt plaats op de eerste dinsdag van oktober. “Op de Diversity Day organiseren bedrijven, overheden en andere instellingen activiteiten om aandacht te vragen voor diversiteit”, vertelt NIDA-raadslid en fractievoorzitter, Hassan Buyatui. Het gaat om activiteiten in, met en voor de stad.


NIDA Almere wil ook dat het college het belang van diversiteit op de werkvloer actief onder de aandacht van de Almeerse bedrijven brengt en deze te stimuleren activiteiten te organiseren op het Diversity Day om aandacht te vragen voor diversiteit binnen eigen organisatie. 


“Gemeente Almere ondertekende al in januari 2020 het Charter Diversiteit. Doel van deze intentieverklaring is om ervoor te zorgen dat iedere Almeerder de kans krijgt om bij te dragen aan een diverse stad”, aldus Buyatui. “Dit is een stap in de goede richting voor een Almeerse samenleving waarin we talenten waarderen en benutten, maar we zijn er nog niet. De volgende stap is het Charter Diversiteit onder de aandacht brengen van de Almeerse bedrijven.”