City verliest nipt van ADO in unieke wedstrijdopzet

Twee uur lang was er vrijdagavond topvoetbal te bewonderen in het Yanmar Stadion.

Onder het toeziend oog van 603 toeschouwers nemen twee City-teams het beiden een uur op tegen Eredivisionist ADO Den Haag. Gewonnen wordt er uiteindelijk niet, na 120 minuten is de stand 1-2.

Het eerste uur van het tweeluik begint Almere City FC fris. Er wordt scherp gespeeld en zeker niet ondergedaan voor de tegenstander, vóór de onderbreking de nummer 17 van de Eredivisie. Na zo’n twintig minuten levert dat dan ook echt kansen op.

Thomas Verheydt is tot twee keer toe dicht bij de openingstreffer. Uit voorzetten van Ilias Alhaft en Bram van Vlerken kopt de spits echter respectievelijk op de paal en naast. Als een duveltje uit een doosje profiteert ADO vervolgens van die gemiste kansen door zelf de voorsprong te nemen, wanneer Amar Catic de bal binnenkopt namens de Hagenezen om er 0-1 van te maken.

Na de eerste ‘rust’ is het toch weer City dat het gevaarlijkst wordt. Ilias Alhaft vuurt twee keer een goed schot af op het Haagse doel, maar treft telkens de keeper op zijn weg.

Na in totaal een uur aan speeltijd stappen aan beide kanten elf nieuwe spelers het veld op. Na deze wisseling van de wacht gaat het tempo omlaag in het bloedhete Yanmar Stadion, waar bovendien extra drinkpauzes zijn ingelast om de spelers fysiek te ontzien. ADO Den Haag neemt uiteindelijk het heft in handen. Na enkele gemiste kansen maakt de ploeg uit de Hofstad de 0-2. Sem Steijn schiet de bal uit een rebound binnen.

Toch weet Almere City FC terug te bijten, want na een gemiste kans van Faris Hammouti bij de tweede paal kopt aanvoerder Tim Receveur nog voor de tweede ‘rust’ de bal tegen de touwen voor de aansluitingstreffer, de 1-2.

Ook na die onderbreking is City nog tweemaal dicht bij een goal. Jelle Goselink ziet zijn spectaculaire vliegende kopbal vlak langs de verkeerde kant van de paal scheren en het schot van Riley Reemnet wordt gekeerd door de Haagse doelman.

Na twee uur voetbal moet City, dat in de eerste fase absoluut niet voor de tegenstander onderdeed, dus genoegen nemen met de eerste verliespartij van deze voorbereiding. Komende vrijdag treedt de ploeg van Ole Tobiasen in soortgelijke opzet aan tegen een andere Eredivisionist, RKC Waalwijk.

Kaarten zijn uitsluitend voor seizoenkaarthouders verkrijgbaar via de ticketsite.