Renovatiewerkzaamheden sluis de Blauwe Dromer lopen uit

Geschreven door Redactie

De renovatiewerkzaamheden aan sluis de Blauwe Dromer aan het Veluwemeer bij Harderhaven gaan vier weken langer duren dan gepland.

Het was de bedoeling dat de sluis in de week van 4 april weer gedeeltelijk in gebruik genomen zou worden en dat vanaf 8 mei de sluis weer helemaal in gebruik zou zijn. De volledige stremming duurt nu t/m zondag 1 mei, vanaf maandag 2 mei is er t/m dinsdag 31 mei  dagelijks  twee keer een doorvaartmogelijkheid en vanaf woensdag 1 juni is de sluis weer volledig in gebruik.
 
De uitloop van het werk heeft te maken met de slechte staat van de sluisdeuren, waardoor meer tijd nodig is om deze op te knappen.
 
In de periode van 1 april tot 2 mei is een alternatieve vaarroute mogelijk via sluis de Spieghel bij Zeewolde. In de periode van 2 mei tot 1 juni is er elke dag op twee vaste momenten een doorvaart mogelijk via sluis de Blauwe Dromer, nl  om 10.00 uur ’s ochtends en om 15.45 uur ’s middags.

Via de twitterkanalen @flevowegen en @flevovaarwegen en via de BouwApp is de laatste stand van zaken van de werkzaamheden en de mogelijke hinder te volgen.

Onze Ambassadeurs