Hoger beroep zaak Anne Faber van start

Geschreven door Redactie

Het gerechtshof in Arnhem is dinsdagochtend begonnen aan het hoger beroep in de zaak Anne Faber. Terecht staat de 29-jarige oud-Zeewoldenaar Michael P., die vorig jaar juli door de rechtbank is veroordeeld tot 28-jaar cel en tbs met dwangverpleging.

P. is tegen die straf in beroep gegaan en wil strafvermindering vanwege zijn hardhandige arrestatie.


In dit bericht houden we je op de hoogte van het verloop van de zaak. 


10:02 uur: "Ik heb er niet over nagedacht. Ik heb gehandeld," zegt P. herhaaldelijk als hem gevraagd wordt naar wat hij allemaal gedaan heeft. 


09:52 uur: Raadsheer begint met een serie vragen aan P. over het gebruik van zijn telefoon. En over de sieraden die Anne droeg en nooit meer zijn teruggevonden. 


09:47 uur: P. wordt gevraagd naar zijn medicatiegebruik. Tijdens de eerste behandeling van de rechtszaak was P. onder invloed van medicijnen. Deze keer niet zegt hij. "Ik ben gisteren gestopt met diazepam." 


09:42 uur: Michael P. is aanwezig. Zit vooraan in een zwart/wit-geblokt overhemd. Naast P. zitten zijn twee advocaten. De rechtszaak is begonnen. 


De samenstelling van het hof is iets gewijzigd. Eén van de raadsheren (rechters) is door privé-omstandigheden afwezig. Hij is vervangen door een reserve-raadsheer. 


09:40 uur: De zaak staat op het punt van beginnen. Hans Faber - de oom van Anne - volgt de zitting in de zaal. De rest van de familie doet dat op een andere plek in het gebouw via een videoverbinding.

Onze Ambassadeurs