'Sluiskade afsluiten is beste oplossing tegen valpartijen fietsers'

Geschreven door Redactie

De Sluiskade in Almere Haven moet worden afgesloten. 

Dat zegt VVD-raadslid Jimmy van der Vliet, nadat afgelopen weekend tientallen wielrenners tegen de vlakte gingen op de nieuw aangelegde drempels.   

De valpartijen zijn het gesprek van de dag in de havenkom. Wielrenners die ondanks de waarschuwingsborden voor de nieuwe drempels, onderuitgaan en ernstige verwondingen oplopen. Tot vier keer toe werden de hulpdiensten opgeroepen. Nadine Grootendorst van brasserie Julia stond er met de neus bovenop. "De meneer die ik heb geholpen vloog door de lucht. Zijn gezicht zat onder het bloed en zijn twee voortanden waren eruit."
De cafés en restaurants staan aan de ene kant van de Sluiskade en om naar het terras te gaan moet Grootendorst de drukke weg over. Juist om de drukte tegen te gaan, zijn onlangs nieuwe drempels aangelegd. Raadslid Jimmy van der Vliet (VVD): "Dit is een terrassengebied en er wonen veel mensen. Het zou fair zijn om hier met gepaste snelheid te rijden maar dat gebeurt dus niet."  De nieuwe drempels verlengen tot aan de stoeprand is volgens raadslid Van der Vliet een oplossing. "Als je ze dan ook nog zwart-geel schildert, dan vallen ze ook beter op." Maar de beste oplossing vindt hij toch de Sluiskade afsluiten. "Er zijn maar weinig stukjes Almere Haven die zo aantrekkelijk zijn met terrassen, cafés en restaurants."

Maar het gevaar is dan wel dat het verkeer door de wijk heen gaat rijden. "Dan wordt het chaos in het dorp", voorspelt een man. Van der Vliet, die schriftelijke vragen heeft gesteld over de problematiek, weet wel een oplossing. Een andere weg aanleggen voor het doorgaande verkeer. "Maar dat zijn altijd de duurdere opties."

Onze krant nog niet ontvangen?