Ook Floriade-commissarissen 'not amused' over verzoek om extra miljoenen

Geschreven door Redactie

Het bericht dat er 15 miljoen euro extra nodig is om het terrein van de Floriade Expo in Almere in te kunnen richten, is ook bij de Raad van Commissarissen (RvC) slecht gevallen.

Dat zei voorzitter Eric van der Burg woensdagmiddag. Hij was te gast in de speciale live-uitzending die Omroep Flevoland verzorgt vanaf het Floriade-terrein. Van der Burg zegt goed te begrijpen dat de gemeente en de gemeenteraad niet blij zijn met het verzoek.

De commissaris zei het in dit stadium wel het belangrijkste te vinden dat er volgend jaar een mooi evenement in Almere komt. En dat de extra kosten die daarvoor gemaakt worden, zo veel mogelijk worden beperkt. De vraag waarom het extra geld nodig is, kan wat Van der Burg betreft later worden beantwoord.

De Raad van Commissarissen hoorde volgens Van der Burg op 30 maart tegelijk met burgemeester en wethouders en de gemeenteraad dat er extra geld nodig was. Sommige noodzakelijke extra kosten hadden volgens hem ook wel eerder kunnen worden gemeld.

De Almeerse gemeenteraad kreeg dinsdagavond kort voor een debat over het extra geld nog extra uitleg waarom het geld nodig is. Voor de buitenwereld blijft dit nog geheim. Volgens RvC-voorzitter Van der Burg gaat het deels om bedrijfsgevoelige informatie. "We onderhandelen nog met bedrijven over werk. Het is dan niet handig als die bedrijven al van tevoren weten hoeveel geld we voor een bepaalde opdracht willen uittrekken."Onze krant nog niet ontvangen?