Tientallen Flevolanders staan op 'sukkellijst'

Geschreven door Redactie

Tientallen Flevolanders hebben een brief over beleggingsfraude gekregen van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De Flevolanders in kwestie zijn gevoelig voor dergelijke oplichting.

Daarom staan ze op een bellijst van oplichters die hen willen benaderen voor een belegging. Deze gegevens blijven circuleren, waardoor het overzicht ook wel 'sukkellijst' wordt genoemd. 


De politie vond de bellijst in maart. Het overzicht dook op na invallen en arrestaties in een grootschalig onderzoek naar beleggingsfraude. Daarvoor volgde onder meer een aanhouding in Lelystad. De 2.500 Nederlanders die op de bellijst staan, lieten hun gegevens ooit achter op Facebook en op sites met beleggingsaanbiedingen. Deze informatie blijft rondgaan onder oplichters, waardoor deze mensen doelwit blijven van fraude. 


De AFM kreeg de adressen van de 2.500 Nederlanders van de politie. De adressen stonden op de gevonden 'sukkellijst', waardoor er een waarschuwingsbrief via de post kon worden verstuurd. In de brief staan onder meer tips om fraude te herkennen. Volgens Jan Boerboom van de AFM moet je telefoontjes over beleggingen altijd afwimpelen. 

Onze Ambassadeurs