Circulaire economie: Rijksoverheid

Geschreven door Redactie

Wat doet de Staat aan hergebruik van grondstoffen en productrestanten?

Er wordt van alles geschreven over de circulaire economie, over een wereld waarin geen afval bestaat en grondstoffen steeds worden hergebruikt, maar wat doet de overheid hier zelf aan?

De Rijksoverheid werkt samen met het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, kenniscentra en andere overheden aan een duurzame economie. Er is nu een plan opgesteld voor een circulair Nederland tot het jaar 2050.

Zo geeft Milieu Centraal bij voorbeeld tips en adviezen over isolatie, afvalscheiding of elektrisch koken. Dan is er Servicepunt Circulair dat tips kan geven. Het Versnellingshuis Nederland Circulair help ondernemers bij het succesvol ontwikkelen, lanceren en opschalen van producten en diensten.

Verder start staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Milieu samen met producenten een nieuw offensief tegen verpakkingsafval. Voor de periode tot en met december 2020 is dit jaar 40 miljoen euro extra beschikbaar. Veel producten in de supermarkt worden bij voorbeeld onnodig verpakt, zoals plasticfolie over een komkommer of sla. Dat zijn zaken die de aandacht van onze overheid hebben.


Onze Ambassadeurs