Unieke filmcollectie Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders online bij Het Flevolands Archief

Geschreven door Redactie

Het Flevolands Archief heeft op 10 juli twintig gedigitaliseerde films uit de collectie Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders online gezet.

Deze organisatie was verantwoordelijk voor de inrichting van de drooggelegde IJsselmeerpolders.

Omdat de Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders veel van de werkzaamheden op film vastlegde geeft deze collectie van in totaal 92 gedigitaliseerde films een uniek beeld van de wording van de Noordoostpolder en Oostelijk en Zuidelijk Flevoland.


Er zijn onder andere filmbeelden te zien uit een werkkamp in de Noordoostpolder uit 1945, maar bijvoorbeeld ook van de viering van het 15-jarige bestaan van Almere in 1986. De films die niet online geplaats worden, zijn voor iedere belangstellende te zien op de studiezaal van het archief. 


Het Flevolands Archief is een archief dat zowel voor het grote publiek als voor deelnemers in de Gemeenschappelijke Regeling (het Rijk, de Provincie Flevoland, de gemeenten Dronten, Lelystad, Urk en Zeewolde en Waterschap Zuiderzeeland) een betrouwbare en laagdrempelige partner is voor het beheer en beschikbaar stellen van archieven in de provincie Flevoland.