Drukte bij teststraten: 'Maar bij klachten zeker komen'

Geschreven door Redactie

Ondanks de toegenomen drukte bij corona-teststraten blijft het belangrijk dat mensen met klachten zich zo snel mogelijk laten testen. Dat zegt de GGD Flevoland.


Als mensen besmet zijn en twee dagen met klachten doorlopen, hebben ze in die tijd nog allerlei mensen kunnen besmetten, waarschuwt voorlichter Sven van der Burg.

"Dat willen we natuurlijk voorkomen." In Flevoland is het met name in Almere en Lelystad drukker geworden bij de teststraat. Dat is deels opgelost met ruimere openingstijden.



De woonplaats is overigens niet altijd bepalend voor de locatie waar iemand zich kan laten testen. "Dat gaat via een ingewikkeld systeem, op postcode. De uitkomst daarvan is soms niet zo logisch. Zo kan je als Almeerder bijvoorbeeld gevraagd worden om je in Bussum te laten testen. We hopen dat mensen met klachten zich hierdoor niet laten weerhouden om zich te laten testen."


Landelijk laten steeds meer mensen zich testen op de aanwezigheid van het virus in hun lichaam. Het aantal bezoeken aan de teststraten van de GGD, lag vorige week gemiddeld 40 procent hoger dan in de weken ervoor. Ook bij de laboratoria waar onderzoekers moeten vaststellen of iemand inderdaad besmet is, is het daardoor inmiddels druk. Het ministerie van Volksgezondheid riep mensen daarom maandag op om zich alleen voor een test aan te melden als zij ook werkelijk klachten hebben.



Het ministerie van Volksgezondheid, de gezondheidsdiensten en de laboratoria zijn bezig om de capaciteit uit te breiden, zodat tijdens het snotterseizoen' meer mensen kunnen worden getest.

Onze Ambassadeurs