'Geen zorgverzekeraar is bereid gemeentepolis aan te bieden'

Geschreven door Redactie

Het is onzeker of 5700 minima in Almere ook in 2021 nog gebruik kunnen maken van hun voordelige zorgverzekering. Zij zijn aangesloten bij de 'gemeentepolis'; een collectieve verzekering die in meerdere gemeentes kan worden afgesloten. De verzekering is vooral bedoeld voor mensen in de bijstand. Zij krijgen op deze manier een verzekering waarbij de gemeente financieel kan bijspringen. Het eigen risico is daardoor lager.


Zorgverzekeraar Menzis bood de verzekering de afgelopen jaren aan en wilde eigenlijk dit jaar al de stekker eruit trekken. Maar op aandringen van de gemeente Almere is dat met twee jaar verlengd. De gemeente heeft al gezocht naar een opvolger. Zilveren Kruis en DSW waren geïnteresseerd, maar haakten af. "Alhoewel er op dit moment geen enkele zorgverzekeraar bereid is de gemeentepolis aan te bieden, sluiten we niet uit dat deze mogelijkheid zich volgend jaar wel weer aandient." 


Als er volgend jaar geen nieuwe aanbieder wordt gevonden, wil de gemeente per 2021 een alternatief bieden aan inwoners met een minimuminkomen. "Wij vinden het namelijk belangrijk inwoners met een minimuminkomen tegemoet te komen in de zorgkosten en hen zo goed mogelijk te ondersteunen in het maken van een passende keuze bij hun persoonlijke gezondheidssituatie."

Onze Ambassadeurs