Lot lammetjes Stad & Natuur toch nog onzeker

Geschreven door Redactie

Het staat nog helemaal niet vast dat ruim 100 lammetjes van Stad & Natuur Almere zijn gered van de slacht. De Almeerse fractie van de Partij voor de Dieren zegt dat er onderdak is gevonden voor de lammetjes in diverse adoptiekuddes.

Stad & Natuur zegt nu dat er met de PvdD nog geen overeenstemming is bereikt. 


"De partij heeft hierover voorbarig bericht zonder afstemming met Stad & Natuur", laat de organisatie weten. "Wij verkennen of de vraag van de Partij voor de Dieren haalbaar is en zo ja, onder welke voorwaarden." 


De PvdD kwam in actie na mail van Stad & Natuur waarin het vlees van zuiglammeren te koop werd aangeboden. Dat werd aangeprezen vanwege de 'unieke smaak' omdat de lammeren 'tot het moment van slachten onder de moeder lopen en ze weinig tot geen gras hebben gegeten'. Verder ging het in de mail om lammeren 'die voor de kudde verder geen waarde hebben'. De PvdD was woedend over die tekst. Stad & Natuur heeft toegegeven dat de toon van die mail 'wat ongelukkig' was en heeft de tekst daarna aangepast. 


Stad & Natuur zegt dat voor de instandhouding van de kudde nodig is dat er lammeren worden geboren. Maar de mannetjes zorgen als ze ouder worden voor te veel onrust in de kudde, en voor inteelt. Daarom wordt geprobeerd ze ergens anders onder te brengen. Als dat niet lukt, gaan ze naar de slacht. Stad & Natuur benadrukt dat dit volledig volgens de regels gebeurt. 


De zuiglammeren zouden maandag naar de slachter gaan. Fractievoorzitter Leonie Vestering van de PvdD hoopt dat dit nu van de baan is. "Voorwaarde voor de opvang is uiteraard dat er niet eindeloos gefokt wordt met de dieren, om zo te voorkomen dat er vele dieren jaarlijks worden afgevoerd naar de slacht", zegt ze. 



Onze Ambassadeurs