Vreemdgaan, in 5 stappen samen verder.

Geschreven door Redactie

Van relatietherapeut Jacqueline Evers verschijnt op 29 augustus haar boek: ‘Vreemdgaan. In 5 stappen samen verder’. Evers is specialist op het gebied van vreemdgaan. Het boek is voor stellen waarbij één van de twee een affaire heeft gehad of een slippertje heeft gemaakt en die niet meer weten hoe ze de weg terug kunnen vinden naar een liefdevolle relatie en een diepe vertrouwensband.


Onderzoek doen naar vreemdgaan is lastig, Mensen lopen en er niet mee te koop. Bovendien is ‘vreemdgaan’ een relatief begrip. Is zoenen met een ander vreemdgaan? Of het delen van jouw seksuele fantasie met iemand anders dan je eigen partner? Toch komen grote instituten met interessante cijfers op de proppen. Zo blijkt uit het jaarlijkse seksonderzoek van Durex dat 31% van de Nederlanders vreemdgaat. Secondlove, de datingsite die mensen die al een relatie hebben, aanmoedigt het bed ook eens met een ander te delen, heeft in Nederland maar liefst 750.000 inschrijvingen en geeft zelfs tips hoe je het beste kunt liegen tegen je partner.


Evers: ‘Ik heb in mijn praktijk gezien hoe het uitkomen van vreemdgaan mensen letterlijk tot wanhoop drijft. Veel stellen bestempelen het zelfs als iets traumatisch, een rollercoaster van emoties waar ze moeilijk uit komen. Plus het raakt veel aan. Veel vrouwen zijn bijvoorbeeld niet alleen het vertrouwen in hun partner verloren, maar ook het zelfvertrouwen komt onder druk te staan. “Wat is er mis met mij dat hij zijn heil bij een ander zoekt?” Wat ook niet meewerkt is een omgeving die er van alles van vindt. Heel vermoeiend ook". 





Onze Ambassadeurs