Wielerfans kunnen weer meedoen aan 'Tourmanager'

Geschreven door Redactie

De twintigste editie van het online tourspel 'Tourmanager' gaat zaterdag van start. Broers Sieberen en Ane Sybesma uit Flevoland zijn de drijvende kracht achter de jaarlijkse poule. De wielerfans en ict'ers houden alle rangen en standen bij.

Met 'Tourmanager' is het de bedoeling om zoveel mogelijk punten te verzamelen. Deelnemers moeten een team van achttien wielrenners samenstellen, op rustdagen zijn er drie reserverenners in te zetten. Zolang de fietsers in de Tour de France zitten, leveren ze punten op. Deelnemers spelen alleen. Ze kunnen strijden tegen elkaar en het is mogelijk om een aparte poule te maken met familie, vrienden of collega's. Elke dag is er een eindklassement, maar uiteindelijk draait het spel om de einduitslag. Prijzen zijn er niet aan het spel verbonden.

Zo'n 1.000 wielerfanaten hebben zich inmiddels voor de editie van dit jaar aangemeld. Dat aantal loopt naar verwachting op tot 1.500, al gaat het iets minder snel dan in voorgaande jaren vanwege de coronacrisis. Veel deelnemers komen uit Biddinghuizen, maar het overgrote deel komt van elders uit het land en uit België. Zij komen bij 'Tourmanager' terecht door zoekmachines zoals Google.

Volgens de broers Sybesma is 'Tourmanager' zo'n succes, omdat de Tour de France de populairste wielrenwedstrijd is. Omdat 'Tourmanager' niet om prijzen maar om eeuwige roem draait, doen Sieberen en Ane zelf ook altijd mee aan het tourspel. Zij hebben elk Tom Dumoulin toegevoegd aan hun team. Volgens de wielerfans is hij een goede kanshebber om de Tour de France dit jaar te winnen.

Onze Ambassadeurs