Vierde boek over Almere komt er aan

Geschreven door Redactie

Schrijfster Niña Weijers woont sinds deze week in Almere. De gemeente heeft haar een tijdelijke woning aan het Weerwater aangeboden om een boek over Almere te gaan schijven. Het boek is onderdeel van de serie 'De Almere Verhalen'.

Het project is ruim tien jaar geleden bedacht door oud-wethouder Arno Visser. Zo wordt om de drie jaar een bekende auteur door de gemeente benaderd om een boek over de stad te schrijven. De bedoeling is dat er zo een collectie van boeken ontstaat, die iets over Almere vertelt. Niña Weijers is de vierde auteur in de reeks van De Almere Verhalen. Eerder deden Stephan Sanders, Renate Dorresteijn en Redmond O'Hanlon mee aan het project.

Weijers is 33 jaar oud en woonde in Amsterdam. Zij debuteerde in 2014 met haar roman De consequenties, die onder andere de shortlist van de Libris Literatuurprijs haalde. Weijers schrijft voor De Groene Amsterdammer en is redacteur bij cultureel en literair tijdschrift De Gids. De komende zes maanden blijft zij ook daadwerkelijk wonen in Almere. Zij heeft inmiddels geen huis meer in Amsterdam.

Waar het boek van Weijers precies over gaat, is nog niet duidelijk. De schrijfster heeft wel een idee maar wil eerst mensen en de stad leren kennen: "Ik wil hier iets gaan onderzoeken. Ik ben zelf enorm liefhebber van thrillers, van waargebeurde misdaad. Dat hele genre vind ik ontzettend interessant. Dus toen dacht ik misschien moet ik eens even kijken of ik in die hoek het een beetje kan zoeken. Maar mij lijkt het leuk om echt de stad in te gaan en verschillende delen van de stad ook te leren kennen en met mensen in contact te komen en op die manier inspiratie op te doen."

Onze Ambassadeurs