Almere mag weer lachen

Geschreven door Redactie

Eindelijk weer een editie van Comedy Open Mic Almere. Het open podium voor comedy talent dat georganiseerd wordt door onze eigen cultuurverbinder, Almere ambassadeur, Mo Hersi in samenwerking met De Nieuwe Bibliotheek, mag je niet laten schieten.

In Almere mag er weer gelachen worden.

Vooral in deze tijd van thuis blijven en somberheid. Lachen is de remedie die wij allemaal nodig hebben. Hoe is dat nu eigenlijk? Een show waarbij je moet houden aan de anderhalve meter regel die de overheid heeft opgesteld. Bij een comedy show wil je als comedian altijd spelen voor een volle zaal. Normaal gesproken kunnen er honderd bezoekers in de zaal. Vanwege de corona maatregelen zijn dat er nu maar 35. Dat is ook de reden waarom de open mic avond verdeeld was over twee avonden.


De beleving en het plezier was er niet minder op. Het volume van het gelach was weliswaar minder dan met honderd bezoekers, maar op een of andere manier voelde het intiemer aan. Er zat een bepaalde rust in de zaal. Wat je niet verwacht bij een comedy show. De comedians mogen echt een extra applaus krijgen. Het is best moeilijk om een zaal met relatief weinig mensen te laten lachen. Dat het lukt is dan ook extra waardevol.  


De comedians van deze twee avonden waren: Thjum Arts, Teun van den Elzen, Jeroen Pater en Esther van der voort. Zij kregen ieder tien minuten de tijd om hun set te doen waarna de twee headliners de bezoekers aan het lachen mochten maken met een langere set. De headliners van de twee avonden waren Jörgen Raymann en Steven Brunswijk. Dat is wat de hele verandering teweeg heeft gebracht. Grote namen doen nu ook “kleine” podia aan.  

Al met al, een zeer geslaagde avond, waarbij je even alle hetze waarin we nu zitten vergeten. Ondanks corona voor vele comedians wel een onderwerp is. Waar iedereen het overeen is, is dat lachen gezond voor je is en wij het allemaal nodig hebben. Lachen is een remedie.

Wil je ook een voostelling bij wonen? Houdt dan de agenda van De Nieuwe Bibliotheek in de gaten.

Voor meer informatie kun je terecht op hun website.



Onze Ambassadeurs