StrandLAB Almere opent atelier op het Almeerders strand

Geschreven door Redactie

Op vrijdag 18 september opent StrandLAB Almere vol trots zijn nieuwe atelier op het Almeerders strand. Het atelier biedt een artist-in-residence plek voor (inter)nationale kunstenaars en creatieve denkers. Een plek waar ze zich thuis voelen, nieuwe ideeën werkelijk kunnen maken en kunnen testen met publiek.

Op het strand

Het atelier staat midden op het strand aan de IJmeerdijk in Almere tegenover theatergezelschap Vis à Vis op een plek waar water, wind en zand de gebruikers inspireren. De plek biedt veel ruimte voor interactie met een divers publiek en functioneert als lab voor de stad waar een mix tussen gevestigde en nieuwe cultuur ontstaat. Het Atelier StrandLAB voldoet aan de vraag naar een inspirerende werk-, test- en presentatie plek voor kunstenaars was al duidelijk, maar door de pandemie blijkt het atelier ook een grote aantrekkingskracht te hebben op het kunstvakonderwijs.

Kunstonderwijs

Het blijkt dat ook vanuit het kunstonderwijs meer dan ooit behoefte is aan deze voorziening. Academies uit Amsterdam hebben belangstellingen getoond, stichting Foam Lab bereidt een veldwerkprogramma voor. De Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten uit Den Haag komt naar Almere. Veel instellingen uit het kunstonderwijs zoeken momenteel naar alternatieve plekken in openbare ruimtes omdat, door de corona maatregelen nog maar gemiddeld 25% van de praktijklokalen beschikbaar is.

Opening

In verband met de corona maatregelen is de opening op uitnodiging, maar aangezien het atelier in de openbare ruimte staat, is het altijd te bewonderen. Op de site van strandlab Almere kun je de activiteitenprogramma bekijken. Het atelier is geschikt voor bijeenkomsten tot twaalf personen.



Onze Ambassadeurs