Aanhouding voor bezit zwaar vuurwerk

Geschreven door Redactie

Op basis van een melding van overlast door zwaar vuurwerk heeft de politie zondag 13 september een doorzoeking gedaan aan het Schottegat in Almere.

In het huis van de verdachte werd een grote hoeveelheid zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen. De woning is uit veiligheidsoverwegingen ontruimd en de 17-jarige verdachte is aangehouden voor het bezit van illegaal vuurwerk.

Rond 18.00 uur meldde een getuige dat een jonge man een vuurwerkbom zou hebben afgestoken aan de Slagbaai in Almere. Een aantal bewoners spraken de jongen aan, waarna er wat onrust ontstond. In het huis van de verdachte werd 36 kilo zwaar vuurwerk aangetroffen. Ook werd er een nep vuurwapen gevonden. Omdat het om een grote hoeveelheid gevaarlijk vuurwerk ging, heeft de politie de woning ontruimd. De verdachte is aangehouden wegens het bezit van illegaal vuurwerk.