Vattenfall herstelt windmolenpark

Geschreven door Redactie

38 MW van de Nederlandse gemeenschap Jaap Rodenburg zal 10 turbines hosten, waarvan er twee eigendom zullen zijn van Almeerse Wind.

Vattenfall moet het 38 MW windmolenpark Jaap Rodenburg in Nederland, eigendom van de gemeenschap, opnieuw aandrijven.

Het windpark, gelegen in Almere-Pampus in de provincie Flevoland, is eigendom van energiecoöperatie Almeerse Wind. Nadat de hermotorisering begin 2021 voltooid is, zal het beschikken over 10 windturbines, waarvan er twee eigendom zullen zijn van Almeerse Wind. Hidde Seidel, bouwprojectmanager bij Vattenfall, zei: “Het is een uniek project.
“Almeerse Wind zal met twee van de 10 turbines zijn eigen energie opwekken.

Daarnaast kregen omwonenden toestemming om de locatie van de windturbines te bepalen en zal een lokaal bouwbedrijf, Reimert Bouw en Infrastructuur, de bouw van het windpark verzorgen voorafgaand aan de plaatsing van de windturbines. ”

In 2000 zijn bij Almere de eerste windturbines geplaatst. Joost de Gooijer, asset development manager bij Vattenfall, zei: “Vattenfall zal verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van het windpark, Almeerse Wind voor de ondersteuning van het park. “Het is een sympathiek initiatief: we helpen de inwoners van Almere mee te laten profiteren van het windpark in de toekomst.” “De komende jaren zullen we meer van dit soort initiatieven zien waarbij we een deel van een windpark ontwikkelen en exploiteren vanuit lokaal eigendom.

Bij de ontwikkeling van windparken gaan ze daarom vaker samenwerken met lokale eigenaren en dit project is een goede gelegenheid om ervaring op te doen. Bewoners uit de verschillende woongebieden rondom het initiatief in Almere kregen de gelegenheid om de locatie van de windturbines te bespreken. De gemeente Almere heeft een digitale enquête gehouden onder 15.000 adressen, waarbij aan bewoners werd gevraagd naar vier alternatieve varianten voor de locatie van de windturbines.

Onze krant nog niet ontvangen?