City FC wil koppositie pakken bij NEC

Geschreven door Redactie

Almere City FC wil zondagavond zijn derde zege op rij boeken in de Keuken Kampioen Divisie. De Almeerders gaan op bezoek bij NEC in Nijmegen.

'City' wist uit de eerste 3 wedstrijden 7 punten te behalen, terwijl NEC maar één punt minder heeft. Bij winst in Gelderland zijn de Almeerders minimaal één dag koploper, aangezien de huidige koploper NAC pas maandagavond in actie komt.

Trainer Ole Tobiasen kan in De Goffert niet beschikken over aanvaller Mees Kaandorp, middenvelder Xian Emmers en verdediger Radinio Balker. De Belg Xian Emmers liep dinsdag tijdens de met 3-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen TOP Oss een enkelblessure op. Mees Kaandorp kampt met een liesblessure, terwijl Radinio Balker op de weg terug is na een langdurige rugblessure.

De uitwedstrijd tegen NEC is voor Almere City FC traditioneel een zeer lastige. In de voorgaande 4 ontmoetingen in Nijmegen was de thuisploeg 3 keer te sterk. Vorige seizoen (op 13 december 2019) wisten de Almeerders voor het eerst in de clubgeschiedenis de uitwedstrijd bij NEC te winnen (2-3).

Stagiair

De Fransman Taylor Luvambo is deze week op proef geweest bij Almere City. De 21-jarige vleugelaanvaller is afkomstig van Nantes en speelde in het verleden in de jeugd van PSG. Ook was hij jeugdinternational (-18 jaar) voor Frankrijk. De komende dagen neemt de club een beslissing over deze speler.


Onze krant nog niet ontvangen?