Rondje langs de jeugdvelden: Reality check O19

Geschreven door Redactie

De teams uit de Loogman Football Academy kwamen dit weekeinde ook weer in actie.

Aantrekkelijke affiches, met daarbij ook het debuut van Almere City O19 in de Eredivisie. Een rondje langs de jeugdvelden. 

Reality check O19 

Een moment waar iedereen lang naar heeft uitgekeken: het debuut van Almere City O19 in de Eredivisie. Slechts eenmaal eerder kwam onze jeugdequipe uit op het hoogste niveau van Nederland. Dat was nog in de Omniworld-tijd. De eerste tegenstander van het nieuwe seizoen is echter meteen een pittige: FC Groningen. Die club speelt momenteel met een lichting voetballers die met O17 kampioen werden op het hoogste niveau. 

In het duel met Almere City O19 laten de Groningers zien dat ze ook deze voetbaljaargang om de titel mee willen doen. In het hoge noorden wordt het 5-0. Een reality check voor de ploeg van trainer Tim Bakens, die vooraf echter ook realiseerde dat het loodzwaar zou worden tegen de Groningers. Aanstaande zaterdag mag Almere City O19 voor het eerst in eigen huis aantreden. FC Twente is dan de tegenstander. 

O17: Nederlaag in extremis 

Almere City O17 domineert tegen VVV-Venlo, maar komt slechts eenmaal tot scoren. Dat blijkt onvoldoende om tegen de opponent uit Limburg een resultaat neer te zetten: 1-2.  De ploeg van trainer Tim Vincken heeft zodoende de eerste twee wedstrijden van het nieuwe seizoen verloren, maar die resultaten geven enigszins een vertekend beeld. Met prima voetbal en aanvallen over de beide flanken zijn er voldoende aanknopingspunten die houvast bieden richting de komende duels. 

O15 kan draai nog niet vinden 

Almere City O15 biedt zeker weerstand tegen Fortuna Sittard, maar mag nog geen punten bijschrijven. Met een beetje pech verliest het team van trainer Robin Sack met 4-3. Volgende week strijden de mannen tegen SV DSO voor de eerste driepunter. 

O13: Punt tegen Go Ahead Eagles 

Almere City O13 speelt een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft is het spel slordig, onrustig en worden veel duels verloren. Na rust komt de ploeg van Marciano Nonneman echter als herboren uit de kleedkamer. De gasten uit Deventer worden flink onder druk gezet en het initiatief ligt overduidelijk bij de thuisploeg. Toch moeten de Almeerders genoegen nemen met een punt: 1-1. 

O12 wint overtuigend: 1-7 

Het hechte collectief van Almere City O12 weet ook deze week weer een sterke pot neer te zetten. Met een 7-1 overwinning laat O12 zien één van de favorieten te zijn in de competitie. WV-HEDW had geen antwoord op het combinatiespel van het team van trainer Lorenzo Philippi. 

Foto: Almere City O17 in actie; Redactie Almere City FC

Onze Ambassadeurs