Architectonisch ontwerp nieuwe Internationale Campus onthuld

Geschreven door Redactie

Vandaag is het nieuwe ontwerp van de Internationale Campus Almere onthuld. De onthulling werd verricht door Maaike Veeningen, wethouder Economische Zaken in Almere.


In het gebouw zal een nieuwe internationale school komen voor kinderen van 4 tot en met 19 jaar oud. Tijdens de feestelijke onthulling vertelden mensen over het bijzondere ontwerp van het gebouw en het vernieuwende onderwijs dat er wordt aangeboden. 


De nieuwe locatie biedt een oplossing voor het grote tekort aan onderwijsplekken voor kinderen van ‘internationals’ en kan 700 leerlingen ontvangen en op termijn uitgroeien naar 1.000 leerlingen. De samenwerking tussen de scholen wordt geïntensiveerd, gaan verhuizen naar het nieuwe gebouw en de gewenste doorlopende leerlijn van 4 tot en met 18 jaar wordt een feit. Ook geeft het een positieve impuls aan het vestigingsklimaat voor (internationale) bedrijven in Almere en de regio. 


Internationale bedrijven laten de vestigingsplaats vaak afhangen van de aanwezigheid van internationaal onderwijs. Om die reden is het dan ook een van de sleutelprojecten van het programma Almere 2.0, waarbij het Rijk, de Provincie Flevoland en de Gemeente Almere samenwerken, gericht op het doorgroeien naar een nog aantrekkelijkere stad. Ook Metropool Regio Amsterdam draagt bij aan de realisering. 

Hoewel er eerst is gedacht aan een nieuwe school in Almere Poort, komt deze nu toch in Annapark, naast het Trinitas Gymnasium. Annapark heeft de voorkeur omdat de school daar beter kan worden ingepast, goed bereikbaar is en het een groene omgeving met sportvelden biedt. De vestiging van de Internationale School betekent een verbetering van de kwaliteit van het gebied. 



Onze Ambassadeurs