Moslimjongeren informatiecampagne over Islam in Nederland

Geschreven door Redactie

Onderzoek heeft aangetoond dat 80% van de Nederlandse bevolking geen of nauwelijks contact heeft met moslims. Dat blijkt uit een onderzoek van de Evangelische Omroep. Daarom lanceerd ahmadiyya een campagne om informatie over de Islam te geven. 

Geen extremisten

Het doel van de campagne is onder andere het aantonen extremisten een volstrekt verkeerd beeld hebben over begrippen als jihad, vrijheid van meningsuiting en mensenrechten. Er wordt getracht om de Islam te onderscheiden van extremisme. Moslims en niet-moslims worden uitgenodigd om elf Islamitische grondbeginselen te steunen en samen een blok te vormen tegen de extremisten.

Beeld

De Ware Islam campagne is erop gericht om alle Nederlanders te voorzien van een eenduidig en normatief beeld van de ware Islamitische leerstelling en om Nederlandse moslims te verenigen op het juiste begrip van de Islam dat Profeet Mohammed onderwees

Ahmadiyya Moslim Jongerenorganisatie

De Ahmadiyya Moslim Jongerenorganisatie is een dynamische en levendige organisatie die werkt met moslimjongeren over het hele land. De activiteiten van de organisatie zijn niet beperkt tot de moslimgemeenschap, maar dienen in de behoeften van alle leden van de maatschappij, ongeacht kleur, ras, religie of geloof. Hiernaast moedigt de organisatie interreligieuze dialoog en samenwerking aan met het oog op het bevorderen van vrede en harmonie. De organisatie dient als een hulporganisatie van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap, één van de eerste moslimgemeenschappen in Nederland.

De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap heeft onder meer een moskee gevestigd in Almere Poort



Onze Ambassadeurs