Almeerse Mandy Wertwijn in actie voor 3FM Serious Request

Elk jaar organiseert de Nederlandse radiozender NPO-3FM een terugkerende actie ‘3FM Serious Request’ waarbij geld wordt ingezameld voor projecten van het Nederlandse Rode Kruis. De Almeerse Mandy Wertwijn zet zich dit jaar in voor deze projecten door een persoonlijk gedicht te schrijven aan elke donateur op haar pagina.

Het is de eerste keer dat Mandy actie meevoert voor 3FM Serious Request. Mandy schrijft en publiceert de persoonlijk gedichten vanuit haar Instagram pagina @dagboekdicht.

Werkwijze

De werkwijze van Mandy is eigenlijk heel simpel: jij doneert en zij schrijft een persoonlijk gedicht op maat voor jou. Zodra je doneert zet je in de persoonlijke boodschap neer waar je wilt dat het gedicht over gaat. Denk aan een onderwerp, gevoel, hobby, liefde of juist het tegenovergestelde. Jij mag het bedenken! Binnen 24 uur publiceert Mandy een speciaal persoonlijk gedicht op haar actiepagina.

‘Het is een uitdaging om eens te dichten vanuit iets anders dan mijn eigen emoties of persoonlijke situatie. Je stopt dat er wel in, in de gedichten, maar nu moet ik echt op zoek naar de linkjes tussen een onderwerp en mijn eigen gevoel of ervaring’.

Goede doelen

Dit jaar wordt er geld ingezameld voor bescherming tegen natuurgeweld, reanimatie in Nederland en noodhulp bij oorlog en conflicten. Mandy heeft ervoor gekozen om het opgehaalde geld over deze drie doelen te verspreiden.

Ben je nou ook geïnteresseerd in Mandy haar toffe actie? Op haar pagina: https://kominactie.npo3fm.nl/actie/gedicht-voor-jou lees je alles over haar actie en werkwijze! Kom in actie, doneer en krijg een persoonlijk gedicht op maat!

Wist je dat de 3FM Serious Request actie al sinds 2004 jaarlijks wordt gehouden, een week voor kerst? Kom jij ook in actie?