Bewonersvereniging Dijkmeent - Terpmeent verontwaardigd over lobby openstelling Gooimeerdijk

Geschreven door Redactie

Wie Almere Haven zegt, zegt natuur en rust. Je kan er heerlijk wandelen en fietsen over de dijk en in de uiterwaarden kan je picknicken, frisbeeën of lekker lopen met je hond. 

Ben je klaar met alle rust? dan loop je naar de Havenkom voor een bakje koffie of een lekker biertje. Almere Haven heeft iets dorps, iets pittoresks. En juist daarom zijn de buurtbewoners van de Meenten en achterliggende wijken tegen de lobby. Het plan is in 2015 al uitgebreid besproken in de gemeenteraad en afgestoten omdat het college van B en W er niet van overtuigd was dat het nodig is én omdat de dijk niet sterk genoeg is voor doorgaans gemotoriseerd verkeer.

De weg naar Overgooi

Als mensen vanuit Overgooi naar Almere Haven willen moeten ze via de A6 of binnendoor via de woonwijken. Hierdoor is de reistijd hetzelfde naar Haven als naar Almere stad. Verschillende partijen zijn van mening dat het openstellen van de dijk voor auto's Almere Haven aantrekkelijker maakt voor mensen uit Overgooi. Dit is goed voor de ondernemers en hierdoor groeit de levendigheid in Almere Haven.

Maar. Aan de Gooimeerdijk staan appartementencomplexen. Deze woningen hebben al jarenlang vrij uitzicht op het Gooimeer. Als daar ineens auto's gaan rijden is dat een enorme stoorzender in de eerder genoemde rust die in het gebied hangt. Het is dan niet meer aantrekkelijk om daar te fietsen, wandelen of picknicken en de woningen dalen enorm in waarde. 

Bewonersbelangenvereniging 

De bewonersbelangenvereniging Dijkmeent - Terpmeent zegt via een pamflet in gesprek te gaan met de gemeente. Zij stellen een alternatieve route voor: Via de Windhoekweg. Deze route zorgt voor minder overlast en is, omdat het door een wijk gaat, minder aantrekkelijk voor vrachtverkeer. Qua reistijd scheelt het niet veel met de Gooimeerdijk.  

Onze Ambassadeurs