Wethouder moet afgevallen locaties voor nieuwe Windesheim locatie prijsgeven

Geschreven door Redactie

Wethouder Maaike Veeningen (D66) moet de afgevallen locaties voor de nieuwe hoofdvestiging van Hogeschool Windesheim prijsgeven, vindt de gemeenteraad. Ook moet de Wethouder deze locaties opnieuw met de Hogeschool bespreken. 

Hogeschool Windesheim is er zeker van: de nieuwe hoofdlocatie van de school kan alleen worden gebouwd op de plaats van de Voetnoot. De Voetnoot is nu een creatieve broedplaats met verschillende kunst-, theater-, en muziekgezelschappen en zal moeten worden gesloopt als het plan van Windesheim doorgaat.

Het verlies van deze culturele hotspot zorgt voor veel verdriet en ophef onder belanghebbenden. Vooral de standvastige houding van Windesheim krijgt veel  kritiek van inwoners van Almere. 

Een lastige zoektocht

Tijdens de Politieke Markt zegt Wethouder Veeningen dat de zoektocht naar een nieuwe locatie erg lastig was. Toen Hudson Bay uit het centrum vertrok is gekeken of die locatie geschikt is, helaas bleek het oude warenhuis niet aan alle eisen te voldoen. Hudson Bay werd van de lijst geschrapt.

Windesheim is stellig en wil per se op de plek van de Voetnoot de nieuwe locatie bouwen. De reden hiervan is dat Windesheim afspraken heeft met de bibliotheek. De studenten kunnen gebruik maken van de bibliotheek in ruil voor 100.000 euro. Dat geldt wordt van Windesheim overgemaakt naar de bibliotheek. Om dit plan te bewerkstelligen is het nodig dat de school pal naast de bibliotheek wordt gebouwd. 

De gemeenteraad gaat niet zomaar akkoord en wil weten welke locaties er zijn besproken en waarom deze locaties zijn afgevallen. 



Onze Ambassadeurs