De gave van dyslexie

Geschreven door Redactie

De gave van dyslexie

40 jaar geleden begon Ron Davis de Davismethode 40. Hij ontdekte dat desoriëntatie ofwel verwarring de oorzaak is van dyslexie.

Bij desoriëntatie vervormen de zintuigen waardoor de informatie niet goed binnenkomt. Zeker jonge kinderen die net leren lezen hebben hier last van. Bij de Davismethode wordt gekeken naar de talenten van de kinderen en deze worden ingezet. Over het algemeen zijn deze kinderen beelddenkers en deze beelden kunnen zij goed inzetten bij het lezen. Als zij de desoriëntatie kunnen omzetten naar oriëntatie kunnen zij heel snel werken. Het is niet voor niets dat er steeds meer bedrijven zoeken naar dyslectische personen. Waarom? Omdat zij een gave hebben om op een andere manier naar dingen te kijken en dit dan op te lossen. Dit doen ze door gebruik te maken van hun beelden, deze gaan namelijk 7 keer sneller dan woorden.

Het beeld dat dyslexie een handicap, beperking of afwijking is begint gelukkig steeds meer te verdwijnen. De positieve aanpak van de Davismethode heeft hier zeker aan bijgedragen. De Davismethode wordt in 25 talen wereldwijd met succes toegepast.

Onze Ambassadeurs