Verdachte doden Erkamps: 'Ik werd stelselmatig door hem getreiterd'

Geschreven door Redactie

De Almeerder die verdacht wordt van het doden van zijn buurman Patrick Erkamps stelt dat hij stelselmatig door het slachtoffer is getreiterd en lastiggevallen. Verdachte Gershwin V. kwam woensdag aan het woord in de rechtbank.

Erkamps werd op 26 mei vorig jaar met een knuppel neergeslagen op bedrijventerrein Markerkant in Almere. Hij overleed twee dagen later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Het slachtoffer zou tegen V. hebben gezegd dat hij hem om zou brengen. Volgens V. had zijn buurman een racistisch motief. Voor de verdachte was dit de druppel. "We hoeven geen dikke vriendjes te zijn", verklaart de verdachte. Maar volgens hem moest er wel harmonie zijn. Hij besloot verhaal te gaan halen bij het slachtoffer. Een honkbalknuppel ging mee om 'kracht bij het woord' te zetten.

"Ik was echt van plan om het met hem uit te praten", vertelde de verdachte. Volgens de rechtbank hebben getuigen gezien hoe Gershwin V. meerdere keren op het slachtoffer insloeg met de knuppel. "Ik schaam me dat deze dingen zo uit de hand zijn gelopen. Ik heb veel verdriet en pijn. Dat ik zo veel leed heb aangedaan aan de familie. Het had nooit zo ver mogen komen."

Zaak vanwege corona verschoven

De Almeerder zit inmiddels een jaar vast. De strafzaak had eigenlijk al in maart moeten dienen, maar door de maatregelen kon deze nu pas pas van start gaan. De ouders van Patrick Erkamps hebben gezamenlijk een verklaring voorgelezen in de rechtbank. Voor hen op tafel stonden twee foto's van hun zoon. Ze vertelden hoe ze in hoop en vrees hebben geleefd toen hun zoon zwaargewond in het ziekenhuis lag. De nabestaanden lieten weten dat veel familieleden van Erkamps een tatoeage van een vlinder hebben laten zetten, het teken tegen zinloos geweld.

Onze Ambassadeurs