Week tegen eenzaamheid

Geschreven door Redactie

Vanaf vandaag tot en met 8 oktober is de Week tegen Eenzaamheid. Door het hele land is er dan extra aandacht voor het thema eenzaamheid. Het Coronavirus zorgt verdrietig genoeg voor meer eenzaamheid onder alle generaties.

Laten we met z’n allen kijken naar wat wél kan! Ook nu we 1,5 meter afstand moeten houden van elkaar, is er nog steeds veel mogelijk.


Daarom dagen ze je uit voor de Ontmoetchallenge op Afstand! Hieronder vind je een paar leuke ideeën wat je zou kunnen doen: 


• Speel samen digitaal Bingo, een potje dammen of schaken (wel eerlijk de damstenen of schaakstukken verzetten 


• Drink koffie met je buren, allebei in je eigen voortuin. 


• Loop een rondje door de buurt en zwaai naar iedereen die je tegen komt. 


• Bak koekjes en breng ze rond bij mensen in de buurt. 


• Schrijf een ‘Ik denk aan je’ kaart naar een vriend of vriendin. 


• Laat je kind/ kinderen een tekening of ander knutselwerk maken en bezorg dit op afstand. 


Wil je graag leren hoe je samen digitaal een spelletje speelt? Ze hebben een stap-voor-stap handleiding voor je gemaakt. Je kunt de handleiding opvragen via 0341-434656. De handleiding is ook te vinden op www.zorgdat.nl 


Haal gratis ‘Ik denk aan jou’ kaarten op bij de wijkontmoetingscentra, de bibliotheek, boekhandel Sjemen, de Roef of de Kiekmure. Deze kaarten worden ook verspreidt op verschillende basisscholen in Harderwijk.  


Doe je mee met de Ontmoetchallenge op Afstand? 


Tag Zorgdat (@Zorgdat) in jouw foto van je ontmoeting op afstand op Facebook of Instagram en maak kans op 1 van de tien goedgevulde koffietassen. De winnaars krijgen persoonlijk bericht op 15 oktober. 



Onze Ambassadeurs