Zorgen VVD Almere over 'haatzaaiende' jongerenwerker

Geschreven door Redactie

De VVD in Almere heeft schriftelijke vragen gesteld over een jongerenwerker uit de stad. Hij speelt volgens De Telegraaf een belangrijke rol in de recent opgestarte Nederlandse tak van de beweging Nation of Islam.

De krant omschrijft deze beweging als een haatzaaiende, militante sekte, die zwart racisme en jodenhaat hoog in het vaandel heeft.

Bij zwart racisme voelen zwarte of donkere mensen zich superieur aan blanke mensen. 


Volgens de Almeerse VVD-fractievoorzitter Ulysse Ellian bezigt de groep schrikbarende oorlogstaal en zou Nation of Islam zelfs stellen dat blanken zo spoedig mogelijk moeten worden uitgeroeid. Ellian wil van burgemeester en wethouders weten of de man voor de gemeente werkt. Mocht dit het geval zijn, dan wil zijn partij weten of de gemeente het wenselijk vindt dat de man met Almeerse jongeren werkt. 


De VVD vraagt ook in hoeverre burgemeester en wethouders zicht hebben op mogelijke activiteiten van Nation of Islam in Almere. De partij denkt dat de gemeente in overleg moet treden met veiligheidsdiensten over de activiteiten van de jongerenwerker. 


Waar de jongerenwerker actief is in Almere is onduidelijk. Bij De Schoor, dat veel jongerenwerk in Almere uitvoert, hebben ze nog nooit van hem gehoord.

Onze Ambassadeurs