Open brief directeur John Bes naar aanleiding Coronamaatregelen

Geschreven door Redactie

Aan alle Almere City FC supporters, sponsoren en anderen die de club een warm hart toedragen,


De boodschap was hard en duidelijk gisteravond. We moeten met z’n allen weer een stap terug om in de strijd tegen Corona een stap vooruit te zetten. Helaas betekent dit onder andere dat er in de komende drie weken geen publiek aanwezig mag zijn bij de trainingen en wedstrijden van het eerste elftal én die van de Football Academy.


Zeer teleurstellend dus. Vooral omdat dit soort strenge maatregelen blijkbaar nodig zijn, maar ook omdat we met onze bedrijfstak onze verantwoordelijkheid hebben gepakt en er enorm veel tijd en geld in hebben gestoken om de Coronamaatregelen van de overheid door te voeren in onze stadions. Ik denk dat dat voor 99% uitstekend is gelukt en dat voetbal daarmee een voorbeeld is voor heel veel sectoren en een belangrijke partner is c.q. kan zijn in de strijd tegen Corona.


Hoe dan ook, de maatregelen zijn duidelijk en daar hebben we mee te dealen. Of liever; daar gaan we mee dealen. Als voetbalbedrijf kunnen we het Corona-vraagstuk niet oplossen, dus onze mening doet er in dat opzicht ook helemaal niet toe. Wij gaan zo goed mogelijk anticiperen op de nieuwe maatregelen en er voor zorgen dat Corona wederom geen vat krijgt op onze ambities. Zowel sportief, commercieel als maatschappelijk gaan wij deze weken wel overleven. Veel erger vinden wij het dat wij onze supporters en sponsoren even geen perspectief kunnen bieden. Want juist in deze tijd, als er veel wordt gevraagd van mensen, is perspectief en afleiding erg belangrijk. Wij kunnen dat faciliteren op een veilige en verantwoorde manier, maar nu dus even niet.


Ik hoop heel erg voor alles en iedereen, maar ook vooral voor jullie, dat deze periode beperkt blijft tot de voorgenomen drie weken. Laten we er zelf in ieder geval alles aan doen wat nodig is. Des te groter is de kans dat wij elkaar halverwege oktober weer op de tribune treffen voor de topper tegen NAC.


Ondertussen gaan wij weer kijken naar wat wel kan in Almere en laten we jullie snel weten hoe het anders toch weer beter kan.


Take care!

ALMERE CITY FC


John Bes

Algemeen directeur

Onze Ambassadeurs