Fotoserie 'Ontmoetingen tussen werelden' toont diversiteit van Almere

Geschreven door Redactie

De C-passage van het stadhuis wordt volgende week, in de Week van Diversiteit en Inclusie, aangekleed met fotoportretten van migrantenvrouwen uit Almere. Met haar foto's wil Lyla Carillo Quan-van der Kaaden de diversiteit van Almere in beeld brengen.

De serie toont de culturele en historische achtergrond van acht vrouwen die deel uitmaken van het pilotproject 'Latin Women of Almere'. "Dit project heeft tot doel om te laten zien wat onze stad zo uniek maakt.

Almere telt maar liefst 194 etnische groepen en 146 verschillende nationaliteiten. Het is heel bijzonder dat in zo'n korte tijd zoveel inwoners uit alle hoeken van de wereld samenleven in een multi-etnische maatschappij", vertelt Lyla. "Het project laat ook zien hoe migrantenvrouwen in Almere hun cultuur en tradities behouden en overdragen."

Naast de foto's is er een korte antropologische beschrijving van de traditionele kleding die deze vrouwen dragen. "Kleding is belangrijk voor een cultuur, ze maken deel uit van hun identiteit. Door de typische traditionele kleding die een persoon draagt, kan men herkennen waar ze vandaan komen en wat hun geschiedenis is."

Lees meer over het project op www.womenofalmere.nl.

Onze Ambassadeurs