Omwonenden krijgen inspraak in opknapbeurt IJsselmeerdijk

Geschreven door Redactie

Waterschap Zuiderzeeland onderzoekt de komende twee jaar hoe de nieuwe IJsselmeerdijk tussen de Ketelbrug en Lelystad eruit moet komen te zien. Het bouwwerk wordt tussen 2022 en 2024 versterkt, omdat de dijk niet voldoet aan de nieuwe hoogwaternormen.

Omwonenden krijgen een belangrijke stem in de opknapbeurt: zij kunnen vanaf woensdag meedenken en -praten over onder meer duurzaamheid en recreatieve mogelijkheden op de IJsselmeerdijk.

Van alle Flevolandse dijken heeft de zeventien kilometer lange IJsselmeerdijk het meest te lijden bij noordwesterstormen. Daarom moeten het asfalt, het gras en de stenen worden vervangen. Het waterschap onderzoekt of de dijk breder of hoger moet worden of dat er oevers in het water moeten worden aangelegd. Het doel van de opknapbeurt is dat de IJsselmeerdijk er weer een halve eeuw tegenaan kan.

Omwonenden kunnen over de opknapbeurt meepraten aan zogenoemde 'thematafels'. Dat zijn bijeenkomsten over onderwerpen die te maken hebben met de opknapbeurt van de IJsselmeerdijk. Zo is er een thematafel natuur, een tafel over economische ontwikkeling en een ander gaat weer over duurzaamheid. Woensdagavond wordt er gestart met een digitale bijeenkomst. Dan is er meer informatie te krijgen. Ook volgen er donderdag en vrijdag nog inloopmomenten voor een individueel gesprek.

Onze Ambassadeurs