Plan voor ruim 2000 nieuwe woningen en winkels

Geschreven door Redactie

De aankomende zeven jaar moeren in het gebied tussen het spoor, de Stadswetering en het Weerwater in Almere Stad ruim 2000 nieuwe woningen komen. Ook moet er ruimte ontstaan voor winkels en andere voorzieningen. Dat betekent dat de parkeerplekken in dat gebied verdwijnen. 

De gemeente noemt dat gebied 'de Oostkavels'. De Oostkavels bestaan nu uit hoofdzakelijk parkeerplekken. Ook staan er momenteel meerdere gebouwen in het plangebied, zoals het politiebureau. Op de open plekken moeten appartementencomplexen van vier tot zes verdiepingen hoog moeten komen voor met name starters en senioren. Ook komt er veel groen in de straten en tussen de complexen. Momenteel wordt er in dat gebied al gebouwd aan de woontoren 'HighNOTE'.

Inwoners kunnen zich deze maand uitspreken over de bouwplannen. In het informatiecentrum aan de Donjon 3 is een presentatie ingericht met impressies van de plannen. Daar kunnen de inwoners woensdagavond hun mening geven, van 18:00 uur tot 21:00 uur. Ook is er een online enquête. De inbreng van de inwoners wordt toegevoegd aan de plannen waarna de gemeenteraad zich erover buigt, aldus Wilhelmus.

Onze Ambassadeurs