Recept van de week: Tagliatelle met Gehaktballetjes

Geschreven door Redactie

Door de weeks grijpen we het liefst naar simpele recepten, vooral als je niet zoveel tijd hebt zijn zulke recepten ideaal. En dit recept wordt zeker een favoriet bij jou thuis! Het eerste gerecht dat we met jullie delen is een pasta gerecht, Tagliatelle met gehaktballetjes, zo lekker! Super simpel om klaar te maken en dit lekkers staat al in minder dan 30 minuten op jullie eettafel. Oh wat zullen ze thuis blij worden van deze heerlijke klassieker!

De Ingrediënten die je voor dit recept nodig hebt is als volgt:

- 300 gram gehakt
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 tomaat, in stukjes
- 1 ui, in blokjes
- 100 ml kokend water
- 300 gram tomatensaus
- blaadjes basilicum
- peper en zout
- 400 gram tagliatelle

Voor de gehaktballetjes heb je de volgende kruiden nodig:

- 1 theelepel zout
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel kurkuma
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 1/2 theelepel gemberpoeder

Aller eerst marineer je het gehakt met de fijngemalen ui, knoflook en de kruiden met de zonnebloemolie erbij. Daarna rol je er gehaktballetjes van en zet ze apart. Verhit vervolgens een scheutje zonnebloemolie in de pan en bak de tomatenblokjes en de uien aan. Wanneer de uien glazig zijn doe je de gehaktballetjes erbij en plaats je het deksel op de pan.

Open de pan daarna nog ongeveer 1-2 minuten en roer de gehaktballetjes door wanneer ze stevig zijn. Giet kokend water erbij en breng het aan de kook voor 5-8 minuten. Voeg de tomatensaus erbij en roer het voorzichtig door. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en roer ze vervolgens door de saus. Breng de saus op smaak met peper en zout en laat het op laag vuur sudderen.

Breng tot slot water aan de kook met een snuf zout en kook de tagliatelle gaar. Giet het water af, roer de gekookte tagliatelle door de tomatensaus en serveer het warm met wat parmezaanse kaas, smakelijk eten!