VVD: 'Wethouder moet zich niet bemoeien met straatnamen'

Geschreven door Beau de Lange wendels

De VVD in Almere verbaast zich over het voorstel van wethouder Froukje de Jonge om straatnamen te vernoemen naar bijzondere mensen uit andere culturen. Het stadsbestuur zou zich niet moeten bemoeien met de straatnamen, vindt de partij.

VVD-fractievoorzitter Ulysse Ellian zegt het een 'idioot' idee te vinden om straatnamen in te voeren voor herkenning van elke migrant. "Dan moet je rekening gaan houden met iedereen."

Straatnamen worden gekozen door een speciale straatnamencommissie. Volgens Ellian is dat een onafhankelijke commissie die niet gestuurd zou moeten worden door het college van B&W.

De fractievoorzitter vindt het bovendien vreemd dat de wethouder nu naar buiten treedt met het idee, terwijl de raad er nog niets over heeft besloten. Tijdens de Politieke Markt donderdag wordt gesproken over het voorstel. De wethouder hoeft daarbij niet te rekenen op de steun van de VVD, aldus Ellian.

Maandag maakte de wethouder bekend dat er meer diversiteit moet komen in de Almeerse straatnamen. Een inclusieve samenleving krijg je alleen als iedereen zich thuis en welkom voelt, volgens wethouder Froukje de Jonge.

Onze krant nog niet ontvangen?