Kermis Almere Buiten gaat niet door

Geschreven door Redactie

De Halloweenkermis in Almere Buiten gaat niet door. Deze kermis zou eind oktober plaatsvinden. Gezien de huidige omstandigheden vind de organisator het onverantwoord om deze door te laten gaan. 

Op basis van de huidige noodverordening zou de kermis wel mogen plaatsvinden, omdat het gaat om een zogeheten doorstroomlocatie. Er zou een beperkt aantal mensen tegelijk aanwezig mogen zijn, mits deze van te voren een tijdvak gereserveerd zouden hebben.

Een dergelijke reserveringsplicht heeft elders in Nederland echter al laten zien, een drempel te zijn voor kermisbezoekers. Bovendien is de huidige noodverordening geldig tot 20 oktober a.s. De verwachting is, dat de maatregelen daarna eerder strenger zullen worden dan soepeler. Onze Ambassadeurs