Niki Van Sprang mikt op top vijf bij EK roeien

Geschreven door Redactie

Niki van Sprang uit Almere begint vrijdag topfit aan de start van het Europees Kampioenschap roeien in Polen.

De Almeerder die in de afgelopen maanden hersteld is van het coronavirus, is weer topfit. Hij mikt samen met zijn teamgenoot Guillaume Krommenhoek in de tweemans roeiboot, de zogenaamde 'twee zonder', in Poznan op een plek in de finale.

Van Sprang: "We willen laten zien dat we bij de wereldtop horen. We hopen bij de beste vijf te eindigen. Met die klassering voldoen we namelijk aan de nationale nominatie-eis voor deelname aan het Olympisch Kwalificatie Toernooi dat volgend jaar voorafgaand aan de Olympische Spelen wordt gehouden."

Coach Dion van Schie heeft veel vertrouwen in het duo. Hij denkt dat een top-5-klassering mogelijk is. Toch zal het niet gemakkelijk zijn voor het Nederlandse duo, want volgens Van Sprang verschijnt er een heel sterk deelnemersveld aan de start van het enige internationale roeitoernooi van dit jaar in Polen. "De regerend wereldkampioenen doen mee, de wereldkampioenen van 2017 doen mee. Vier van de zes ploegen van het afgelopen WK verschijnen aan de start. Het is voor ons een mooi moment om te kijken waar we staan", aldus Van Sprang.

Van Sprang en Krommenhoek komen vrijdag voor het eerst in actie. Ze hopen uiteindelijk de A-finale te bereiken. Deze wordt zondag gevaren.