Inzamelingsactie moet lege schappen voedselbank voorkomen

Geschreven door Redactie

De PvdA in Almere heropent de vijftien inzamelingspunten voor de voedselbank. De partij wil hiermee voorkomen dat de Voedselbank Almere door de nieuwe coronamaatregelen met lege planken komt te zitten. Door de verscherpte RIVM-regels kan de voedselbank niet bij de supermarkten gaan staan om eten in te zamelen.

Tijdens de eerste golf van de coronacrisis kwamen voedselbanken ook al lastig aan producten. Politieke partijen, boeren vrijwilligers startten destijds inzamelingsacties en Almeerse moskeeën verdubbelden de lokale voorraad. De PvdA zorgde dat er in Almere vijftien punten waren waar mensen zelf eten in konden leveren. Die gingen dicht toen de coronamaatregelen weer versoepelden. Omdat de maatregelen nu weer aangescherpt zijn, heeft de PvdA de punten opnieuw geopend.

Het aantal gezinnen dat een beroep doet op de Voedselbank stijgt en dus zijn steeds meer boodschappen nodig. Volgens Voedselbank Almere zijn de inzamelpunten van groot belang en de voedselbank is erg blij met het initiatief van de PvdA.